İşkur

2022 İŞKUR SÇP Başvuruları Ne Zaman?

İŞKUR SÇP başvuruları ne zaman başlayacak? Öğrenci Sosyal Çalışma Programı başvurusu nasıl yapılır? 2022 İŞKUR SÇP başvuruları ne zaman?

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İŞKUR  tarafından 2019 yılında başlatılan, üniversite öğrencilerinin yazın üç ay boyunca hem çalışacakları hem de meslek deneyimi sağlayacakları Sosyal Çalışma Programı (SÇP) 2020 ve 2021 yıllarında pandemiden dolayı yapılmamıştı. Bu yıl ise pandemi sürecinin etkilerinin azalmasından dolayı yapılması beklenmektedir.

SÇP 2022 Başvuruları Ne Zaman?

İŞKUR'un üniversite öğrencilerine yönelik Sosyal Çalışma Programı (SÇP) başvurularının normal şartlarda Haziran ayının ikinci yarısında başvuruya açılması beklenmektedir. 

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurular İŞKUR sayfası üzerinden gerçekleştirilip, dört gün boyunca sürmektedir. Adaylar okudukları ya da yaz aylarında ikamet ettikleri illerde olmak üzere istedikleri ildeki programlara kayıt yaptırabilirler.

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı'na Başvuracaklara Öneriler

Öğrencilere alternatif üç program arasında yetenek ve şartlarına uyan, aynı zamanda ikamet ettikleri evlere yakın programlara başvurmaları tavsiye edilmektedir.

İŞKUR SÇP başvuru şartları ve ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ